Ruokahävikkireseptit

Reseptejä ruokahävikin vähentämiseen löytyy verkosta runsaasti. 

Kaurapuuron voi kätkeä sämpylätaikinaan, keitetyt perunat munakkaaseen, lihan ja kalan risottoihin. Keitetyn riisin voi seuraavana päivänä paistaa ja pastasta voi tehdä salaatin. Jo vähän nahistuneet kasvikset ja hedelmät käyvät erinomaisesti sosekeittoihin tai smoothieiksi. Kuivuuden uhkaamista leivänkannikoista voi askarrella pizzoja, bruschettoja tai köyhiä ritareita.

Edellisen päivän ruuan käyttäminen uusiin ruokiin on koko maailmassa harjoitettu kansalaistaito, jota Suomessa vaalivat esimerkiksi Martat. Heidän sivuillaan on mm. Tallimestarin kiisselin resepti. Siihen saa upotettua kuivan ruisleivän ja pakastimeen unohtuneita marjoja. 

Suomalaista ruokaperinnettä rikkomaan voi välillä hakea makua maailmalta. Esimerkiksi hakusanat Jambalaya, Pad Thai tai Gumbo saattavat piristää pyttipannuainesten äärellä.

”Ruuan käyttäminen uusiin ruokiin on kansalais­taito”